Pozitív Intelligencia Coaching

Shirzad Chamine, a New York Times bestseller Positive Intelligence* című könyv és a Standford Egyetem azonos című előadásainak atyja azt kutatta, hogy kerülhetünk tartósan közelebb a számunkra optimális állapothoz a teljesítmény növelése és a jóllét alkotta tengelyeken.
A Pozitív Intelligencia cselekvésközpontú és eredményfókuszú megközelítés, amely az idegtudomány, teljesítménytudomány, pozitív pszichológia és kognitív pszichológia tudományágakból is merít.

Az elménk lehet a legjobb barátunk, és a legnagyobb ellenségünk is egyben.  A Pozitív Intelligencia e két üzemmód egymáshoz viszonyított arányát igyekszik javítani. A több mint félmillió résztvevővel, 50 országot magába foglaló kutatás eredményei azt igazolják, hogy Pozitív Intelligencia megközelítéssel mérhető és növelhető a % idő, amiben elménk minket szolgál ahelyett, hogy hátráltatna. PQ, Positive Intelligence Quotient a mérőszám, ami ezt az arányt kifejezi.
A magas Pozitív Intelligencia azt jelzi, hogy képes vagy arra hatni, hogy elméd a legjobb érdekeid szerint szolgáljon és segítsen a benned rejlő lehetőségek kiaknázásában. Amikor elméd ebben az üzemmódban van, akkor például empátia, hála, kíváncsiság, kreativitás, nyugalom, tettrekészség jellemezhet.  Az alacsony Pozitív intelligencia esetén jellemző a stressz, feszültség, düh, csalódottság, szégyen, bűntudat stb. érzése.
Fentieket jól illusztrálja az a példa, amikor az elméd arra emlékeztet, hogy időben készülj fel a következő fontos megbeszélésedre, akkor bölcs jóbarátként lép fel. Amikor a találkozó hajnalán 3 órakor felébreszt és arra késztet, hogy órákig álmatlanul hánykolódj a megbeszélés miatti feszültségtől, azon őrlődve hányféle módon bukhatsz meg és sikerülhet rosszul a dolog, akkor ellenségként lép fel. Mindenféle értékteremtés nélkül stresszt okoz és ezzel szabotál abban, hogy eredményesebb és boldogabb légy.

A Pozitív Intelligencia kutatásban áttörést jelentett a faktoranalízis eredménye, amely felfedte azon alapvető tényezőket, amelyek a teljesítményre és a jóllétre egyaránt hatással vannak. Ezek a negatív válaszreakcióinkért felelős Szabotőrök, akikből 10 féle is van (Saboteurs), és a pozitív válaszreakcióinkért felelős Bölcsesség (Sage) mely 5 féleképp tud hatni.

Szabotőrünk például a magunkkal és / vagy másokkal, környezetünkkel szemben folyton ítélkező Bíránk (Judge). Ő ilyeneket szajkózhat: „Ehhez te nem vagy elég jó, úgysem fog ez menni!” „Kicsi vagy te ehhez!” „Ez a kolléga mindig is hülye volt, most is az!”. Vagy a mindig tökéletességre törekvő precíz – és közben állandó elégedetlenségünkért felelős Szőrszálhasogatónk (Stickler). A másoknak megfelelni akaró Örömszerzőnk, aki miatt nehéz nemet mondanunk egy kérésre és így a saját igényeink rendszeresen háttérbe szorulnak. A világ történéseit – és benne kapcsolatainkat is – biztonsági okból tényszerűen szemlélő és ezzel intimitás-ölő Hiperésszerűnk (Hyper-Rational).

Bölcsességünkre támaszkodva vagyunk képesek Empátiával (Empathize), a Felfedezés nyitottságával (Explore), Újítás kreativitásával (Innovate), kristálytiszta fókusszal Navigálva (Navigate), Cselekvéssel (Activate) reagálni az általunk megélt behatásokat, változásokat.

Ezek a reakciók az agyunk más területein aktívak és szokásszerű, gyakori aktivitással ezek a területek trenírozhatóak. Önuralmunk (Self-Command) tesz képessé arra, karbantartsuk azokat az idegpályákat, amelyek elménk pozitív választásait lehetővé teszik. Ezek edzésére bárhol, bármikor, akár észrevétlenül is végezhető gyakorlatok, úgynevezett PQ Rep-ek végezhetők. Ez az utolsó elem, amely teljessé teszi a Pozitív Intelligencia működési modellt.

A Pozitív Intelligencia szemléletű coachingban ezen elmélet mentén haladva dolgozunk. Angol nyelvű online kérdőív segítségével megismerjük az ügyfél adott pillanatban „legsikeresebb” Szabotőreit. A coachee célmeghatározása szerinti területre fókuszálva dolgozunk, egyebek mellett ez lehet például:

  • Stresszmenedzsment
  • Teljesítményjavítás
  • Nehéz emberek a munkahelyen / magánéletben
  • Munka/Magánélet egyensúlya
  • Vezetői szerep
  • Szülői szerep
  • Partneri szerep

Majd munkákat arra irányítjuk, hogyan tudja az ügyfél gyengíteni a Szabotőrök megjelenésének gyakoriságát és erejét. Ez után a Bölcsesség hatásának felerősítésével foglalkozunk, emellett fontos elemként az ügyfél Önuralmának erősítését támogatjuk.

Hogy tudod az élet történéseit pozitív hatású eseményként megélni?
Hogy lehet a coaching folyamatban elért pozitív változásod tartós?
Milyen módon tudod edzésben tartani mentális izmaidat?
Hogy lehet ezeket a technikákat bárhol, bármikor alkalmazni?

Ezekre a kérdésekre is szívesen válaszolok egy kávé-tea mellett, vagy online beszélgetés során. Várom jelentkezésed!

Érdeklődöm

*Könyv teljes címe: Positive Intelligence: Why Only 20% of Teams and Individuals Achieve Their True Potential and How You Can Achieve Yours

#coachingmindenkinek #fejlodnijo #coachingszubjektiv #annamariakelemencoach